google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не можеш да построиш една сграда, без да направиш основа. Тепърва почваме да я леем", споделя националният селекционер

Селекционерът на България – Ясен Петров, даде обширно интервю за “24 часа” преди приятелските срещи на националния отбор през юни. “Трикольорите” ще премерят сили със Словакия, Русия и Франция, като за първи път от доста време предстоят приятелски двубои с класни опоненти.

“За нас това все едно ще е участие на европейско първенство – като част от груповата фаза ще сме. И то в една от най-тежките групи. Това малко в кръга на шегата. Предстоят ни обаче мачове с 3 много сериозни противника. Това ще е много ценен опит за нашия отбор”, заяви Ясен Петров.

“За мен е много важно и от трите приятелски срещи с тези силни противници да се възползваме и да имаме още по-ясна визия по какъв начин трябва да изглежда нашият тим. Естествено, ще правим експерименти, ще има ротации на състава, продължи специалистът.

Селекционерът на България заяви, че има проблеми в състава, тъй като е краят на сезона “Целият отбор не е събран, защото в неделя има бараж за Европа, в който ще участват петима повикани в националния футболисти. На лагера има и контузени играчи. Разширеният състав бе от 31 човека. При всички положения ще има отпаднали от състава футболисти, но в момента е рано да се каже. Единствено за Антон Недялков е сигурно, че е аут. Кристиян Димитров е тук с нас, въпреки че лекува травма. Нека мине баражът”, споделя Петров.

“Не можеш да построиш една сграда, без да направиш основа. Тепърва почваме да я леем. Колкото и стандартно да звучи, всеки един човек има нужда от време. Ние почти нямахме такова на старта. Дадохме шанс на всички без Иван Караджов да играят. 25 човека взеха участие в мачовете, а десет от тях бяха дебютанти. Съперниците, които срещнахме, от години градят. Ние горе-долу сме на дупка”, каза треньорът на “лъвовете”.

Ясен Петров заяви, че се опитва да създаде настроение в отбора. Според него това е много важно, а настоящите играчи в отбора са различни спрямо футболистите преди 2 години, когато настроението не бе добро.

Селекционерът заяви, че България ще преследва добри резултати в световните квалификации през есента.

“Отборът се нужде от добри резултати. Това повтарям на футболисти – трябва да играем за резултат. Така се изгражда манталитет. С него тимът ще знае как да постига нужното. Ясно е, че нямаме гръмки индивидуалности и поради тази причина трябва да създадем колектив, всички заедно”, добави Ясен Петров.