google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Септември (София) и Хебър ще се включат с дублиращи отбор; групата може да е от 19 състава ако Пирин II спечели баража с Левски-Раковски

Втородивизионните Септември (София) и Хебър (Пазарджик) са изявили желание да включат свои дублиращи състави в Югозападната Трета лига през следващия сезон, съобщи председателят на ЗС на БФС Валентин Чакъров.

Пред “Витоша нюз” той потвърди, че двата отбора вече са спазили изискването за подаване на официална заявка и на този етап няма формална пречка за осъществяването на желанието на клубовете.

Това означава, че Югозападната Трета лига ще бъде съставена от 20 отбора през сезон 2021/2022.

От новия сезон в първенството ще играе и Витоша Бистрица, който преустанови участието си във Втора лига в началото на завършилия наскоро шампионат. Вторият тим на “тигрите” пък ще продължи да се подвизава в столичната “А” Областна група – Юг.

Евентуален проблем би могъл да възникне с кандидата за промоция Пирин II Благоевград. Оказа се, че все още няма яснота относно финансовата издръжка на Орлетата.

В случай, че утре спечелят бараж с Левски-Раковски, те ще си осигурят право на участие в третия ешелон. Но с днешна дата съществува вероятност да се откажат.

Ръководството на клуба трябва да подаде заявка за участие през ЗС – София до 12 юли.

При положение, че някой от победителите в срещите-баражи за промоция откаже участие, съставът на групата най-вероятно ще остане нечетен – 19, тъй като не се планира да бъде отправена покана към никой от загубилите отбори.