Юнайтед връща Де Хеа на Атлетико, Ян Облак идва на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вратарят на Атлетико Мадрид има желание да играе във Висшата лига

Спекулациите около вратарския пост в Манчестър Юнайтед не спират. Последните информации гласят, че “червените дяволи” ще върнат Давид де Хеа на Атлетико Мадрид, а в обратна посока ще поеме стражът на “дюшекчиите” Ян Облак, който иска да премине в английската Висша лига това лято.

„ЕSPN“ съобщава, че словенският страж смята, че е дошъл моментът за промяна. Според изданието представителите на Облак са били натоварени със задачата да му осигурят трансфер в Англия.

28-годишният вратар има още две години от договора си, който има клауза за откупуване от 104 милиона британски лири. Миналото лято от Атлетико обявиха, че ако някой отбор иска да привлече словенеца, то ще трябва да плати пълната компенсация.

Ман Юнайтед обаче ще се опита да занижи сериозно цената на словенеца, пращайки Давид де Хеа на “Уанда Метрополитано”. 30-годишният вратар на “червените дяволи” е юноша на Атлети, като напусна клуба  през 2011 година, когато подписа с Манчестър Юнайтед.

Интерес към Ян Облак има още от страна на лондонските Челси и Арсенал. Словенецът е един от най-добрите вратари в света в последните години, но и Давид де Хеа не му отстъпва, като вратарят на Юнайтед направи страхотен мач при визитата на Рома в четвъртък и благодарение на намесите му, английският тим загуби само с гол разлика в полуфиналната среща реванш.