Юноша на Барселона едва ли ще се завърне в клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Времето на поливалентния футболист в Барса изглежда наистина приключило

Старши треньорът на Барселона – Ханзи Флик разкри, че времето на бившия капитан на клуба Сержи Роберто на ,,Камп Ноу” вероятно е приключило това лято. 32-годишният халф прекара почти две десетилетия в Барселона, откакто се присъедини към  академията на клуба през 2006 година от Химнастик де Тарагона.

Роберто представляваше ,,Блаугранас” във формациите под 16 до 19 години, преди да пробие в първия отбор през 2012 година. Оттогава той има общо 479 мача за ,,каталунците” , в които вкара 26 гола, като същевременно направи и 46 асистенции във всички турнири. Испанецът получи капитанската лента в началото на сезон 2023-24, след като Серхио Бускетс напусна ,,Камп Ноу”, за да се присъедини към Лионел Меси и Жорди Алба в Интер Маями.

Обръщайки се към медиите в четвъртък, треньорът на Барселона Ханзи Флик даде директен отговор на въпросите относно бъдещето на 32-годишния централен полузащитник:

– ,, Сержи не е играч на Барселона в момента”.

Договорът на Роберто с клуба изтече миналия месец и откровеният отговор на Флик изглежда предполага, че той няма интерес да върне 32-годишния играч на ,,Камп Ноу”.

Германският мениджър също говори за физическото състояние на Ансу Фати и спекулациите за трансфер на звездата от Евро 2024 – Нико Уилямс:

– ,, Фати тренира добре и изглежда добре. Страхотно, много съм доволен от него, сега той е контузен, но определено ще го чакаме да се върне по-силен. Нико Уилямс не е наш играч, има договор с друг клуб и не мога да кажа нищо друго.“