google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Пловдив се класира на 1/2-финалите в турнира за Купата на България след труден успех над Ботев Гълъбово с 1:0 след продължения на “Трейс Арена” в Стара Загора. Единственият гол в мача вкара юношата на “канарчетата” Димитър Тонев в първото продължение.

Преди днешния двубой, Ботев Гълъбово нямаше успех в пет поредни срещи. В последния си мач домакините направиха 1:1 със Спартак Плевен на 29 февруари, ап реди това бяха победени с 2:0 от Локо София. Ботев Пловдив също не влезе в добра форма в 1/4-финалния сблъсък, след като записа две равенства и поражение от подновяването на шампионата.

Темпото на игра в началото на мача не бе много високо. Първото положение за гол бе пред Александър Тонев, чийто удар бе блокиран. В 18-ата минута звездата на гостите Тодор Неделев стреля над вратата на съперника. Единадесет минути по-късно удар на Станислав Шопов бе спасен от вратаря на домакините Иван Дерменджиев.

В 38-ата минута Тошко Неделев комбинира с Никола Илиев, но ударът на младия футболист ба спасен от вратаря на Ботев (Гълъбово). Малко след това Неделев опита да открие резултата, ала ударът му бе блокиран от бранител на домакините.

“Жълто-черните” започнаха силно второто полувреме и опитваха атака след атака. В 56-ата минута Никола Илиев шутира опасно, но стражът на съперника демонстрира добър рефлекс. Четири минути след това пък Ботев Гълъбово можеше да поведе, но Аргилашки се намеси доре при удар на Цветелин Радев.

В 65-ата минута Шопов центрира много добре за Бандаловски, но бившият футболист на Берое стреля над вратата. В следващите минути играчите на Ботев пробваха доста удари към вратата на противника, но без успех. До края на срещата тимът на Ферарио Спасов наложи сериозен натиск, но така и не успя да вкара гол и мачът влезе в продължения.

Точно в 100-тната минута гостите от Пловдив откриха резултата. “Канарчетата” направиха много добра атака, която бе завършена с точен изстрел от резервата Димитър Тонев, който отбеляза първия си гол за представителния тим на Ботев. Това бе и единственото попадение в срещата, която завърши с минимален успех за “жълто-черните”.