google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Ливърпул беше в отлично настроение след драматичния успех над Уест Хем (3:2).

Пълният обрат на “Анфийлд Роуд” позволи на “мърсисайдци” да изравнят рекордната серия на Манчестър Сити от 18 поредни победи в Премиър лийг.

“Започнахме мача по прекрасен начин. Вкарахме страхотно попадение, с което поведохме, но трябваше да внимаваме повече при защитата срещу статичните положение на съперника. Имахме доста проблеми и Уест Хем успя да се възползва. През първото полувреме бяхме нервни и това можеше да се види по начина, по който атакувахме” – бяха първите думи на германеца, след края на двубоя.

Всичките ни попадения бяха малко странни. Най-кравият гол беше отменен, поради засадата на Садио Мане. След като спечелихме Шампионската лига осъзнахме какво можем да постигнем. Споделял съм, че това беше най-лошият финал, в който съм участвал, но пък важното е че спечелихме. Предния сезон се научихме как да правим нещата правилно“ – коментира Клоп.

„Със сигурност можехме да играем и по-силно днес, но на толкова високо ниво, не е възможно винаги да сме перфектни. Просто искаме да извлечем най-доброто от създалите се ситуации. Много съм щастлив от отношението на играчите. Анди и Трент доставиха страхотни центрирания от много трудни позиции“ – не спести похвалите си германецът.

„Рекордното постижение на Манчестър Сити? Не мислех, че е възможно да се изравни или подобри. Нашият отбор обаче успя да го направи и още ми е трудно да го повярвам, наистина. Когато стигнахме до изравнителния гол за 2:2, публиката започна да ни подкрепя още по-силно и ни помогна страшно много за пълния обрат. Всичко, което направихме през сезона е заради общите усилия на играчи и фенове. Няма как да съм им по-благодарен за невероятната подкрепа.“ – похвали феновете Клоп.

„Титла? Вижте какъв футбол играят Манчестър Сити. Те са способни да спечелят всичките си срещи до края на първенството. Ние трябва да продължим по този начин. Предстой ни мач с Уотфорд и трябва да се подготвим максимално добре. Не съм притеснен, но имаме да свършим още много работа“ – бяха последните думи на немският специалист.