Юрист: “Новият собственик придобива ЦСКА без никакви задължения”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сдобилият се с акциите на Червените ще може да се разпорежда с парите от трансферите на Антов и Соу

Адвокат Светослав Трендафилов, който обслужва юридически ЦСКА София, обяви, че евентуалният нов собственик на отбора от “Българска армия” ще придобие клуб без никакви задължения.

Освен това придобилият акциите на Червените ще може да използва и вече реализираните  постъпления от трансферите на Валентин Антов и Али Соу.

“В понеделник вечерта г-н Ганчев лично ми се обади, след това се чух и с г-н Инджов,” разкри Трендафилов.

“Веднага възложих на екипа да подготви трансформацията на собствеността на клуба. Всички документи са написани и подготвени, естествено не са попълнени, защото не знам на кого ще се прехвърли собствеността на клуба. Всичко е в касата на клуба заедно с книгата и ще бъдат предложени на следващия собственик.

“Новият собственик ще придобие клуба без никакви задължения. Той ще може да ползва и вече реализираните  постъпления от трансферите на Антов и Соу. Самото прехвърляне на собствеността може да стане срещу 76 хиляди лева, каквато е номиналната стойност на акциите или безвъзмездно с акт за дарение.

“Буквално още днес може да бъде осъществено прехвърлянето, но такава сделка се вписва в Търговския регистър и ще отнеме няколко дни. Новият собственик трябва да приеме нов устав или да подпише стария. В момента, в който се появи въпросното лице, документите ще се оформят, вписваме го в регистъра и закановият срок е три дни. Моята работа е дотук.”