Юве мина като на парад през Парма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналдо оглави голмайсторската листа в Серия А

Ювентус се доближи само на точка от временния лидер в Серия А Милан, след като разгроми с 4:0 Парма като гост, а Кристиано Роналдо се разписа два пъти и оглави еднолично голмайсторската листа.

Португалската суперзвезда вече има 33 гола в Серия А за календарната 2020 година, най-много от всички футболисти в големите 5 първенства на Западна Европа. Победата бе най-голямата за Старата госпожа през сезона и рекордна в историята на клуба в гостуване на стадион “Енио Тардини”.

Тимът на Андреа Пирло е на 3-то място с 27 точки, колкото има и Интер, а Милан е с точка повече. И двата отбора обаче имат важни мачове утре – Росонерите гостуват на Сасуоло, а Нерадзурите са домакини на Специя. Парма пък е на 15-та позиция с 12 точки.

Ювентус бе по-добрият отбор на терена, но противно на очакванията още в 15-та минута домакините имаха страхотен шанс да поведат. Юрай Куцка излезе на стрелкова позиция, но не успя да вкара зад Буфон.

До края на полувремето Юве контролираше изцяло нещата, но удар на Родриго Бентанкур не намери целта. Това направи Деян Кулушевски в 23-та минута. Бившият полузащитник на Парма получи хубаво подаване по земя от Алекс Сандро от лявото крило и с прекрасно насочен удар в далечния ъгъл направи 1:0. Шведът показа уважението си към “дуковете”, като не отпразнува гола.

Само три минути по-късно Кристиано Роналдо довърши домакините. Алваро Мората центрира фино от лявото крило, а португалецът в свои типичен стил се извиси и с глава прати топката в обратния ъгъл.

До края на първото полувреме пропуски на Роналдо, Маккени и Бонучи не позволиха на Юве да вкара трети гол.

Това стана в началото на второто полувреме. Мората постави началото на бърза контраатака, топката мина през Аарън Рамзи, който я продължи към Роналдо в наказателното поле. Португалецът си я пое прекрасно с десния крак и с отсечен удар с левия я прати в далечния ъгъл – 3:0 за Ювентус.

Малко след това Куцка отново изскочи на стрелкова позиция, но Буфон отрази с блестящ рефлекс. Домакините имаха претенции, че топката е минала голлинията, но технологията показа, че опитният вратар е успял да я избие преди нея.

В 54-та минута Де Лихт успя да се разпише след изпълнение на ъглов удар, но топката бе излязла от очертанията на терена. Малко след това Кристиано бе близо до своя хеттрик, но ударът му с глава мина покрай вратата. Бентанкур също пробва късмета си, но и той не улучи целта.

В 86-та минута Алваро Мората ознаменува добрата си игра с красив гол. Испанецът насочи прецизно с глава в далечния ъгъл центриране на Бернардески от лявото крило за крайното 4:0.

ПАРМА – ЮВЕНТУС 0:4 (0:2)
ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Деян Кулушевски (23), 0:3 Кристиано Роналдо (26, 48), 0:4 Алваро Мората (86)

Парма: Сепе, Якопони (60 – Буси), Осорио, Алвеш, Галиоло, Куцка (60 – Сиприен), Ернани, Куртич (85 – Бругман), Сом, Жервиньо (46 – Карамо), Корнелиус (61 – Инглезе)

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Бонучи (76 – Куадрадо), Сандро, Кулушевски, Маккени (76 – Портанова), Бентанкур, Рамзи (68 – Бернардески), Мората, Роналдо (82 – Киеза)