Юве се договори с властите и ще плати близо милион евро глоба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ювентус ще плати глоба от 718 хиляди евро заради нередностите при плащането на заплатите на футболистите

Ювентус съумя да се договори с футболните власти на Ботуша и ще плати глоба от 718 000 евро заради нередностите при плащането на възнаграждението на футболистите, информираха от “Ройтерс”. Освен това най-титуливаният италиански клуб ще се откаже от правото си да обжалва съдебните решения по случая каквито и да са те.

Споразумението стана факт, след като от актива на Ювентус отнеха 10 точки заради счетоводството при трансферите на клуба. На клуба няма да се отнемат повече точки на “нерадзурите”, които през уикенда ще приключат първенството с гостуване на Удинезе и ще завършат в най-лошия случай на седмо място в Серия А, което пък ще им даде право да участие в Лигата на конференциите през следващата кампания.

Първоначално изслушването на клуба бе планирано за 15 юни, но от Ювентус успяха да го преместят за днес, за да бъде преди завършването на сезона в Серия А.

Европейската централа УЕФА ще наложи наказание на Ювентус по казуса и участието на клуба в турнирите на Стария континент през следващия сезон е под сериозна въпросителна, предполагат медиите на Апенините.