Ювентус и Милан с интерес към Хаким Зиеш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че нападателят на Челси Хаким Зиеш се очертава като потенциална лятна трансферна цел на Милан и Ювентус

Според информация на Calciomercato, италианските грандове Милан и Ювентус следят ситуацията с Хаким Зиеш в Челси. Клубовете от Серия А може да отправят оферта за футболиста на лондончани през летния трансферен прозорец, ако Зиеш не успее да се пребори за титулярно място на “Стамфорд Бридж”.

Хаким Зиеш се присъедини към Челси от Аякс през миналото лято, пристигайки в Западен Лондон след страхотен 4-годишен престой в Амстердам. Играч на годината на Аякс за всеки от последните три сезона, очакванията бяха много големи към 27-годишния футболист, когато се присъедини към „сините“. Редица контузии обаче възпрепятстват прогреса му в Челси,, като Зиеш успя да започне само в 13 от 32-те мача, които Челси изигра този сезон. Макар да впечатлява с креативността си, изглежда, че друг проблем създава доста несигурност за мароканския национал в клуба.

Ерата на Томас Тухел започна в Челси и новият мениджър промени схемата на тима от “Стамфорд Бридж”. Това означава, че състезанието за места е станало по-интензивно, като Зиеш е в риск да загуби мястото си в отбора, ако не е последователен. И гигантите от Серия А – Милан и Ювентус, следят ситуацията с офанзивния играч.

Милан е в несигурна ситуация за бъдещето на Хакан Чалханоглу, който в момента е в последните няколко месеца от настоящия си договор с лидерите от Серия А. Докато росонерите са уверени, че турският национал ще поднови своя контракт, добавянето на Зиеш в състава може да бъде много добро решение, като се има предвид, че Брахим Диас не е сигурно дали ще се присъедини към клуба за постоянно през лятото.

Що се отнася до Ювентус, техният интерес е по-прям, поради несигурното бъдеще на Федерико Бернардески и Дъглас Коста. Ако дуото в крайна сметка напусне, Зиеш ще бъде заместник от висока класа. За момента отборите на Милан и Ювентус просто следят ситуацията на Зиеш в Челси и те биха могли да започнат офанзива през лятото, ако той не се пребори за място в състава на Тухел.