google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тиаго Мота ще се стреми да започне престоя си в Ювентус с победа в първия мач от Серия А срещу Комо в понеделник

Започва нова ера за един от най-големите клубове в Италия и Европа – Ювентус, тъй като “бианконерите” тази вечер стартират своята кампания 2024/25 под ръководството на новия мениджър Тиаго Мота, приемайки новака Комо в понеделник вечерта. След лято, изпълнено с промени, “черно-белите” са готови да се впуснат в сезон на обновяване и амбиция за по-добро представяне. Но първият им тест няма да бъде лек ще бъде срещу отбора на Комо, който има амбициозни собственици и млад треньор в лицето на Секс Фрабгрес.

През миналия сезон Ювентус за кратко беше в битката за Скудетото. Но разочароващата втора част от кампанията ги остави изостанали на трето място, на цели 23 точки зад шампиона Интер. Въпреки че си осигури завръщане в Шампионската лига, прагматичният подход на бившия мениджър Масимилиано Алегри беше подложен на тежка критика. Еврата му в Юве приключи драматично след много публичен изблик по време на финала на Купата на Италия – мач, спечелен от Ювентус, като така бе сложен край на втория му престой в Торино.

Ювентус се насочи към Тиаго Мота чийто впечатляващ престой в Болоня привлече окото. Очаква се Мота да донесе по-атакуващ стил на игра на “бианконерите”, заедно с подновени амбиции за трофеи. Отборът на Ювентус имаше значително освежаване под ръководството на Мота, с нови попълнения като Микеле Ди Грегорио, Кефрен Тюрам и Дъглас Луис, които подсилиха отбора. Резултатите през лятото обаче не бяха много добри, ключващи поражения от Нюрнберг и Атлетико Мадрид и равенство 2:2 с Брест.

Двубоят на Юве срещу Комо ще бъде първи между двата тима от много години насам. Гостите нямат успех в последните си 21 мача от Серия А срещу гранда от Торино и се завръща в елита на Италия след 21-годишно отсъствие. Комо обаче влизат в мача със сериозни амбиции. Сега под ръководството на бившия асистент Сеск Фабрегас, който наследи Осиан Робъртс, Комо е решен да остави своя отпечатък в Серия А. Подкрепян от най-богатите собственици в италианския футбол, клубът направи добри трансфери през лятото и ще видим дали ще може да затрудни Юве в първия мач за кампанята.