Ювентус не срещна трудности срещу Дженоа, Роналдо с гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус спечели гостуването си на Дженоа с 3:1 в двубой от 29-ия кръг на Серия “А”. Звездите на “бианконерите” в предни позиции Пауло Дибала, Кристиано Роналдо и Дъглас Коста вкараха по едно попадение, а точен за домакините бе Андреа Пиамонти.

Домакините стартираха мача в схема 3-5-2 като пред вратаря Матия Перин започнаха Кристиан Ромеро, Адама Сумаро и Масиело. В халфовата линия на “грифоните” действаха Паоло Джилионе, Валом Бехрами, Ласе Шоне, Стефано Стураро и Касата, а нападението на тима бе водено от Андреа Фавили и Андреа Пиамонти.

Наставникът на гостите Маурицио Сари заложи на схема 4-3-3 като в нападение действаха Роналдо, Дибала и Дъглас Коста. В центъра на терена за Юве започнаха Рабио, Бентакур и Пянич, който по-рано днес официално бе обявен за играч на Барселона от следващия сезон. В защита пред вратаря Шчесни стартираха Данило, Бонучи, Де Лихт и Куадрадо.

Двубоят започна с натиск за Ювентус и в 13-ата минута гостите имаха възможност да открият резултата. Кристиано Роналдо получи отличен пас и шутира от средна дистанция, но ударът му мина покрай дясната греда на Матия Перин.

“Бианконерите” продължиха да доминират, а техният съперник много лесно губеше топката. Следващото по-добро положение в мача за Юве обаче бе чак в 35-ата минута, когато Рабио получи добро подаване и отправи удар с глава, но вратарят спаси без проблеми.

В 43-ата минута на мача Кристиано Роналдо стреля от малък ъгъл, но Перин направи добро спасяване и резултатът остана 0:0 като двата тима се прибраха на почивка при равенство.

Пет минути след началото на второто полувреме, отборът на Ювентус стигна до заслужен аванс. Пауло Дибала получи отличен пас в пеналта и се справи със защитник на съперника, след което отправи прецизен удар по земя и даде преднина на гостите – 0:1.

В 54-ата минута Федерико Бернадески имаше добър шанс за гол, но ударът на италианския национал бе неточен. Две минути след това Роналдо записа името си сред голмайсторите. Звездата на Ювентус се разписа с мощен шут от средна дистанция, за да удвои аванса на “Старата госпожа” – 0:2.

Ювентус сложи точка на спора в 73-ата минута. Дъглас Коста бе точен за гостите, като вкара страхотен гол с удар по диагонала, за да направи аванса на “бианконерите” класически – 0:3.

Четири минути по-късно Дженоа вкара почетен гол. Пиамонти бе най-съобразителен в наказателното поле и намери точната позиция, за да овладее топката и с прецизен шут да порази вратата на Шчесни за 1:3.

До края на двубоя нов гол не падна и “бианконерите” се поздравиха с победата. С този си успех отборът на Ювентус възстанови аванса си от 4 точки пред Лацио. Шампионите имат 72 пункта в своя актив, докато “орлите” са с 68 точки.

Отборът на Дженоа пък остана близо до зоната на изпадащите, заемайки 17-ото място в класирането с 26 точки – на една от 18-ия Лече, който е с мач по-малко.