google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джонатан Та от Байер Леверкузен е трансферна цел на "Старата госпожа"

Нуждата от подсилване в защита за Ювентус стана по-належаща след контузията на бразилския бранител Бремер. “Бианконерите” планират да използват трансферния прозорец, за да намерят подходящ заместник.

Клубът в момента има няколко трансферни цели, за да запълни празнината, оставена от Бремер. Последното име, свързано с трансфер на “Алианц Стейдиъм”, е германският национал Джонатан Та. Централният защитник на Байер Леверкузен е забележителен играч в Бундеслигата от години, привличайки интерес от топ клубове в цяла Европа. Байерн Мюнхен го преследва през последните два летни трансферни прозореца, но тимът на Байер Леверкузен последователно отказва да продаде защитника на своите съперници в Бундеслигата.

Джонатан Та навлиза в последната година от договора си и изглежда, че това ще бъде последният му сезон с Леверкузен, които са наясно, че рискуват да го загубят без пари, ако не го продадат през януари. Клубът би предпочел да го остави да изкара до края договора си, вместо да подсили пряк конкурент, като го продаде на Байерн. Тази ситуация отваря вратата за Ювентус да излезе с оферта от януари, съобщава Tuttomercatoweb.

Ювентус трябва да действа бързо, тъй като и Интер смята да се бори за подписа на Джонатан Та следващото лято. Бианконерите може да се възползват от възможността да го привлекат през януари, като евентуално ще платят ниска трансферна сума, за да вземат германския национал.