google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалският таран Бето може да се завърне в Серия А

Италианският гранд Ювентус ще се стреми да привлече нов нападател към своите редици през януари, като Бето от Евертън се очертава като възможен кандидат за трансфер на “Алианц Стейдиъм”.

Тъй като Аркадиуш Милик е извън игра от юни насам, Душан Влахович е единственият централен нападател на разположение на Тиаго Мота от началото на сезона. Досега сърбинът стартира във всеки от деветте мача на клуба.

Ювентус не иска да бъде хванат неподготвен, в случай че полякът претърпи нова контузия. Следователно ръководството вече обмисля опциите за януари. Според La Gazzetta dello Sport, Ювентус планира трансфер на Бето, който почти не получава игрово време в Евертън този сезон. 26-годишният португалец стана известен по време на престоя си в Удинезе между 2021 и 2023 г. Той успя да постигне двуцифрен брой голове в двете си кампании в Серия А. Въпреки това, Бето не успя да се адаптира добре на “Гудисън Парк, тъй като той продължава да е резерва на английския национал Доминик Калвърт-Люин.

Този сезон Бето записа само четири участия във Висшата лига. Единственият му гол за първия отбор на “карамелите” дойде в турнира Купата на Лигата. Роденият в Лисабон футболист е обвързан с договор с мърсисайдския клуб до юни 2027 г., но Ювентус може да има възможност да го привлече под наем през януари.