Ювентус отново спечели дербито на Италия и отказа Интер от титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус спечели Дерби д’Италия, след като надигра Интер с 2:0 пред празните трибуни на “Алианц Стейдиъм” в мач от 26-ия кръг на Серия “А”. С този успех “бианконерите” дръпнаха с цели 9 точки пред “нерадзурите” и до голяма степен ги отказаха от битката за титлата. С победата в днешния мач Ювентус си върна лидерската позиция, като изпревари Лацио с една точка.

През първия полусезон Ювентус надви своя опонент с 2:1 на “Джузепе Меаца” след попадения на Игуаин и Дибала. Днес Дибала отново се разписа, като другият автор на гол за “старата госпожа” бе Аарън Рамзи, който направи много силен мач и се отчете с асистенция за попадението на аржентинеца.

Наставникът на домакините Маурицио Сари направи доста промени в състава на “бианконерите”. Миралем Пянич не получи място сред титулярите, като Бентакур зае негоата позиция и бе партньор на Рамзи и Матюиди в халфовата линия. На пейката остана също Паоло Дибала, като нападението на Ювентус бе водено от Игуаин, Дъглас Коща и Кристиано Роналдо.

За Интер доста изненадващо резерва остана Кристиан Ериксен. В средата на терена си партнираха Весино и Брозович, докато Бастони зае мястото на Диего Годин в защита. На вратата пък се завърна Ханданович на мястото на Падели.

В 7-ата минута стражът на гостите трябваше да прави спасяване при удар с глава на Матиас Де Лихт. В 11-ата минута пък Роналдо стреля в ръцете на вратаря на гостите. Ювентус бе по-активният отбор и играеше много силно като в 20-ата минута Де Лихт пропусна нов шанс за гол. Интер успя да се съвземе и да изравни играта. В 32-рата минута Лаутаро направи добра акция и спечели фаул, но “нерадзурите” не успяха да затруднят Шчесни. В 35-ата минута вратарят на Юве отрази опасен шут на Брозович. Малко след това удар на Бонучи с глава мина над вратата на съперника.

Ювентус продължи да доминира и през второто полувреме. Логичното се случи в 55-ата минута и домакините откриха резултата. Автор на попадението бе Рамзи, който се възползва от подаване на Роналдо. Дванадесет минути по-късно възпитаниците на Сари вкараха втори гол. Бентакур комбинира с Дибала и появилият се като резерва аржентинец подаде към Рамзи, който му върна топката и Дибала завърши атаката с голов удар – 2:0.

Интер не успя да затрудни своя опонент до края на срещата и не вкара дори почетен гол. След това поражение “нерадзурите” останаха на 3-ото място в класирането с актив от 54 точки – на 8 пункта зад втория Лацио и на 9 зад Ювентус, като тимът на Конте има мач по-малко.