Ювентус съхрани шансове за ШЛ след рутинна победа над Сасуоло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" остава на точка зад четвъртия Наполи

Ювентус записа важен успех с 3:1 при визитата си на Сасуоло в среща от 36-ия кръг на Серия А. По едно попадение за “бианконерите” реализираха Рабио, Роналдо и Дибала, а точен за домакините бе Распадори.

Въпреки доброто представяне и победата на “Мапей Стейдиъм”, тимът на Андреа Пирло остава извън топ 4. Ювентус събра актив от 72 точки и е с една по-малко от четвъртия Наполи, като остана на три точки зад Аталанта и Милан, които не допуснаха грешни стъпки тази вечер.

Първата опасност в мача бе пред вратата на гостите, като Траоре отправи удар след подаване на Толян, но не успя да намери целта. Сасуоло бе малко по-активният отбор в началото на срещата и имаше повече напрежение пред вратата на Джанлуиджи Буфон. В 15-ата минута стражът на Ювентус отрази удар от бялата точка на Доменико Берарди, след като Сасуоло получи дузпа за нарушение на Бонучи срещу Распадори.

В 28-ата минута Адриен Рабио отбеляза много красиво попадение, след като с удар от средна дистанция прати топкат в долния десен ъгъл – 0:1.

Малко след това Траоре имаше отличен шанс да изравни, но ударът му бе неточен. В 45-ата минута Рабио комбинира с Кристиано Роналдо, който с прецизен удар прати топката за втори път в мрежата на Сасуоло – 0:2, като по този начин торинци се прибраха със солиден аванс на почивка.

Две минути след подновяването на играта Федерико Киеза отправи силен удар към вратата на Консили, но стражът на Сасуоло се намеси добре.

В 59-ата минута Мануел Локатели пусна отличен пас към Джакомо Распадори, който с удар в наказателното поле преодоля Джиджи Буфон – 1:2.

В 66-ата минута Деян Кулушевски пусна извеждащ пас за Пауло Дибала, който с техничен удар вкара топката във вратата на съперника за 1:3.

В 73-ата минута аржентинецът имаше шанс да отбележи втори гол, но Консили спаси неговият шут. Малко след това удар на Роналдо срещна гредата и резултатът остана непроменен.

В крайна сметка двубоят завърши с успех с два гола разлика за торинци, които запазиха шансове за класиране в Шампионска лига.