Ювентус срази Сасуоло, шоу на Ди Мария и Влахович в Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" с летящ старт на кампанията

Ювентус даде надежди на феновете си за силна кампания, след като победи Сасуоло с 3:0 на “Алианц Стейдиъм” в последния мач от 1-вия кръг на Серия А. Сръбският нападател Душан Влахович вкара два гола, а новото попълнение Анхел ди Мария дебютира с гол и асистенция.

В първия официален мач за сезона, Масимилиано Алегри заложи на Перин на вратата, а пред него в схемата 4-4-2 действаха Данило, Бонучи, Бремер и Алекс Сандро. В средата на терена започнаха Куадрадо, Локатели, Закария и Маккени, а в предни позиции бяха Влахович и Ди Мария.

Ювентус стартира трудно срещата, като в първите минути дори Сасуоло разиграваше по-добре топката и опитваше атаки към вратата на “старата госпожа”. Въпреки това, в 26-ата минута “бианконерите” откриха резултата. Анхел ди Мария вкара първото си попадение в Серия А за Юве, отбелязвайки с удар от воле, като топката тупна коварно и излъга вратаря на гостите – 1:0.

В края на първото полувреме ювентус получи дузпа, след като Джан Марко Ферари фаулира Душан Влахович в пеналта. Потърпевшият се нагърби с изпълнението и удвои аванса на “бианконерите” – 2:0.

В началото на втората част, гостите имаха шанс да намалят резултата, но удар на Матеус Енрике бе спасен от Перин. В 49-ата минута шут на Ди Мария мина много близо до гредата. Секунди след това аржентинецът асистира на Душан Влахович за второот му попадение. Сърбинът получи топката с гръб към вратата, обърна се и с прецизен шут вкара за 3:0.

В следващите минути Перин демонстрира класата си, спасявайки удари на Фратези и Пиамонти. Малко преди края на редовното време, Влахович бе много близо до третото си попадение, но бранител на гостите се намеси решително.

Така Ювентус спечели комфортно срещата и потегли мощно в Калчото. В следващия кръг възпитаниците на Масимилиано Алегри гостуват на Сампдория, докато Сасуоло приема Лече.