Ювентус вече подготвя оферта за Габриел Жезус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Веднага след Копа Америка ще започнат преговорите за неговия трансфер в Торино

Футболистът на Манчестър Сити Габриел Жезус е сред основните трансферни цели на Ювентус, като „бианконерите“ вече подготвят оферта за него, информира “Gazzetta dello Sport”. В момента играчът е с националния отбор на Бразилия на Копа Америка, като веднага след края на надпреварата ще започнат преговорите за неговия трансфер в Торино.

„Гражданите“ едва ли ще правят големи спънки на Жезус, който позагуби титулярното си място през миналия сезон. Още повече, че на “Етихад” работят усилено за привличането на Хари Кейн от Тотнъм, което допълнително ще ограничи шансовете за изява на нападателя.

24-годишният бразилец също е дал съгласието си за подобна сделка. Остава двата клуба да се разберат за параметрите на трансфера. От Юве предпочитат да вземат играча под наем, докато “гражданите” настояват за директна продажба, но тепърва ще има по-сериозни преговори.

Жезус пристигна в Манчестър Сити през 2017-а от. За последните 5 сезона той изигра 195 мача и вкара 82 гола за английския тим. Освен това той е и неизменна част от националния отбор на Бразилия с 18 гола в 46 мача за Селесао.