Ювентус взе точка от Рома с човек по-малко и два гола на Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Рома и Ювентус завършиха наравно 2:2 в двубой от втория кръг на италианската Серия “А”. “Старата госпожа” стигна до точката с човек по-малко и благодарение на Кристиано Роналдо, който вкара и двата гола за гостите. Точен за Рома на два пъти пък бе Жордан Верету

Наставникът на “вълците” Пауло Фонсека заложи на схема 3-4-2-1 като в центъра на защитата пред вратаря Миранте действаха Мансини, Ибанес и Кумбула. Като халф-бекове стартираха Сантон и Спинацола, а в центъра на полузащитата си партнираха Верету и Пелегрини. Малко пред тях действаха Педро и Мхитарян, а нападението бе водено от Един Джеко.

Старши-треньорът на гостите Андреа Пирло стартира с Кристиано Роналдо и Алваро Мората в нападение, като за испанеца това бе повторен дебют за “бианконерите”. В полузащитата в схемата 4-4-2 действаха Маккени, Рамзи, Рабио и Кулушевски, а в защита пред вратаря Шчесни започнаха Куадрадо, Киелини, Бонучи и Данило.

Рома започна по-активно срещата и имаше първия по-добър шанс за гол, като Хенрих Мхитарян пропусна да открие резултата от чиста позиция в 12-ата минута.

След половин час игра домакините организираха опасна атака, като Адриен Рабио не успя да изчисти добре топката и футболист на Рома отправи удар, а френският халф спря топката с ръка в наказателното поле и главният рефер отсъди дузпа за “вълците”. Жордан Верету не сгреши от бялата точка и даде аванс на своя тим – 1:0.

В 43-ата минута обаче Лоренцо Пелегрини също игра с ръка в пеналта на Рома и на свой ред гостите получиха дузпа. Звездата на “бианконерите” Кристиано Роналдо не сгреши за 1:1.

Две минути по-късно обаче Рома отново поведе в резултата. След статично положение в полето на “вълците”, момчетата на Пауло Фонсека организираха чудесна контра-атака, която бе завършена от Верету – 2:1.

Малко след началото на второто полувреме Един Джеко пропусна да увеличи аванс на Рома. В 62-рата минута ситуацията за Ювентус стана още по-тежка, тъй като Рабио получи втори жълт картон и бе изгонен. Две минути по-късно Джеко направи нов сериозен пропуск.

Рома съжалява за пропуснатите си възможности в 69-ата минута, когато Кристиано Роналдо изравни резултата с удар с глава след центриране на Дъглас Коста – 2:2. Това бе и впечатляващо постижение за португалеца – гол номер 450 в топ 5 европейските първенства.

В следващите минути играта на ‘Стадио Олимпико’ бе в ниско темпо. Рома създаваше напрежение пред вратата на съперника, но така и не успя да стигне до победен гол. Ювентус пък се задоволи с точката и рядко опитваше нападения, така че нов гол в двубоя не падна.

“Старата госпожа” събра 4 точки в своя актив и заема 5-ото място в класирането, докато Рома има една точка и се намира на 13-ата позиция.