Забравени играчи на Челси: От Фабио Борини до Торган Азар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голяма част от футболистите, минали през "Стамфорд Бридж", не успяват да оставят следа

В исторически план играчи като Питър Осгуд, Кери Диксън и Боби Тамблинг някога блестяха за Челси, докато ерата на Роман Абрамович е най-силно свързана с Дидие Дрогба, Франк Лампард, Еден Азар и Джон Тери. Но какво да кажем за онези играчи, чиито престой в Челси просто не бе запомнен? Става дума за играчи с потенциал, които просто не успяха да пробият на “Стамфорд Бридж”. Вижте нашият списък с въпросните имена:

Фабио Борини (на снимката заедно с Франк Лампард и Саломон Калу)

Възраст: 29

Мачове за първия отбор на Челси: 8

Голове за Челси: 0

Настоящ клуб: Карагумрук

Друг млад играч, който не успя да пробие в първия отбор на Челси, е Фабио Борини. Подобно на Брума той записа няколко участия преди да си тръгне. Италианецът прекара четири години в “сините” между 2007 и 2011 г., но два месеца от този период бяха прекарани под наем в Суонзи. Борини вкара повече голове срещу Челси (четири), отколкото за тях, включително един при победата на Съндърланд с 2:1 на „Стамфорд Бридж“ през 2014 г., която сложи край на серията без загуба на тима у дома при Жозе Моуриньо от 78 мача. След престой в Серия А с екипите на Милан и Верона, Борини вече е в турския клуб Карагумрук.

Скот Синклер

Възраст: 32

Изяви за първия отбор на Челси: 14

Голове за Челси: 1

Настоящ клуб: Престън

Привлечен от младежката академия на Бристол Роувърс, Скот Синклер подписа с Челси през 2005 г. За съжаление, през петте си години в „Стамфорд Бридж“, които включваха шест изпращания под наем, Синклер не успя да пробие в състава на първия отбор и направи само 14 участия за „сините“. Впечатляващ престой в Суонзи Сити спечели нов трансфер в голям клуб – Манчестър Сити, но Синклер отново не успя да се докаже. След преместването под наем в Уест Бромвич и Астън Вила, той премина в Селтик. Там той се радваше на успех под ръководството на Брендън Роджърс, а през януари 2020 г. премина в Престън.

Джефри Брума

Възраст: 29

Мачове за първия отбор на Челси: 10

Голове за Челси: 0

Настоящ клуб: Волфсбург

Когато Джефри Брума се присъедини към Челси като 16-годишен през 2007 г., имаше големи надежди, че може да стане дългосрочен партньор на Джон Тери. Самият Брума дори призна надеждите си да подражава на легендата на Челси, казвайки през 2011 г., че Тери е неговият учител в Челси. Но в крайна сметка холандецът се присъедини към дългия списък на младежите от Челси, в крайна сметка изтласкани от клуба след привличането на по-класни имена. Брума изигра само 10 двубоя за Челси, като в момента играе за Волфсбург.

Ориол Ромеу

Възраст: 29

Изяви за първия отбор на Челси: 33

Голове за Челси: 1

Настоящ клуб: Саутхемптън

Ориол Ромеу е продукт на Ла Масия, като той е премести в Англия през 2011 г., когато подписа ас Челси. Испанецът имаше проблеми да се адаптира в тима, но все пак записа цели 33 двубоя за “сините”. Той спечели и медал от Шампионска лига при триумфа на Челси през 2020 г. След периоди във Валенсия и Щутгарт, в момента Ромеу играе за Саутхемптън. като това е шести сезон за него в клуба.

Торган Азар

Възраст: 27

Мачове за първия отбор на Челси: 0

Голове за Челси: 0

Настоящ клуб: Борусия Дортмунд

През лятото Еден Азар подписа с Челси, като клубът доведе и по-младия му брат в Лондон – Торган Азар. За разлика от Еден, Торган не оказа влияние върху първия отбор на Челси и направи само едно участие за отбора и то за младежите срещу Манчестър Сити през август 2012 г. Почти веднага Торган Азар бе даден под наем на Зулте Варегем и прекара две години в Белгия, като вкара 21 попадения и записа 29 асистенция. Той бе обявен за играч на годината в белгийската лига във втората си кампания. След това футболистът отново бе пратен под наем в Борусия Мьонхенгладбах, но това беше последното му временно отдалечаване от Челси, тъй като трансферът му в Гладбах стана постоянен. Той успя да изгради репутацията си на един от най-добрите играчи в Бундеслигата, преди да осигури преминаване в Борусия Дортмунд през 2019 г.