Заразените в ЦСКА 1948 са десет, отлагат следващите им два мача?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бум на COVID-19 в столичния отбор, мачовете с Локомотив Пловдив и ЦСКА сигурно ще бъдат отложени

Заразените футболисти в ЦСКА 1948 с коронавирус вече са десет, съобщава dsport. Поради тази причинаа почти сигурно предстоящите им двубои с Локомотив Пловдив и ЦСКА ще бъдат отложени. Както е известно, правилаата гласят, че при 10 заразени футболисти от един клуб, мачът му в efbet Лига ще се отложи.

По-рано днес от лагера на ЦСКА 1948 потвърдиха, че имат 8 заразени футболисти и хора от щаба и чакат резултатите от следващите проби.

От клуба пуснаха следното съобщение:

ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19.

Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите.

Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19.

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за COVID-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат.

ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация.