google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Защитникът на Ювентус Даниеле Ругани смята себе си за късметлия, че е повишил информираността за сериозността на пандемията коронавирус. Той заяви, че се чувства добре, след като през миналата седмица даде положителен тест за Covid-19.

Освен бранителя на Ювентус, към момента общо 11 играчи от италианската Серия А са заразени с болестта, като защитникът на Фиорентина Херман Пецея и дуото от Сампдория Фабио Депаоли и Бартош Берешински наскоро бяха диагностицирани с вируса.

Серия А е временно спряна до 3 април, а видеоконференцията на УЕФА във вторник ще даде възможност на клубовете и националните асоциации да обсъждат по какъв начин да продължат Шампионската лига, Лига Европа, Евро 2020 и вътрешните състезания на фона на продължаващата криза.

В интервю за телевизионния канал на Ювентус, Ругани съобщи, че не е имал тежки симптоми – като дихателни проблеми – свързани с най-сериозните случаи на Covid-19.

“Искам да успокоя всички, като кажа, че съм добре”, заяви той. “Винаги съм бил доста добре. Не съм имал сериозните симптоми. Считам себе си за късметлия, въпреки че това беше тежък удар, тъй като аз бях първият в нашата среда. Това послужи за повишаване на информираността на всички, които не са разбрали сериозността на проблема.”

Ругани разкри, че е прекарал времето си в изолация, като е гледал драматични сериали като “Peaky Blinders” и е чел романите на Хари Потър, за да подобри английския си език, въпреки че призна, че е принуден да прекарва време без семейството си е това е трудно.

На въпрос какво му е липсвало най-много от ежедневието, 25-годишният футболист отговаря: „Да прегъна моите близки.”

“Сам съм в хотела и ще трябва да остана малко по-дълго. Изолацията е дълга и скучна, както за мен, така и за всички, така че щом изляза, ще отида при хората, които ми липсват и обичам.”

Италия е най-засегнатата европейска държава от пандемията коронавирус с 24 747 потвърдени случая и 1809 смъртни случаи.