Защитникът Жерар Пике се изказа за конфликта между Меси и Абидал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Защитникът на Барселона – Жерар Пике, не пропусна да коментира сканадла и изрази мнението относно нагорещените отношения между спортния директор на клуба Ерик Абидал и нападателя Лионел Меси, след загуба в четвъртфиналния мач на Купата на Испания от Атлетик (0:1).

„Сега точно въобще не е времето да се вадят наяве кирливите ризи, които, между другото, всички клубове имат. Мога да кажа само, че сме доволни от начина, по който играем и реагираме на всички спекулации. Наистина е трудно, но сме направили важна стъпка. Имахме и много положителни емоции. Колкото до конфликта между Меси и Абидал, по мое мнение, всеки от тях знае какво е направил правилно и къде е сгрешил. Би трябвало да работим заедно в екип, а не да си отправяме обвинения един срещу друг, при това именно в края на сезона. Това не носи полза на отбора. Трябва да се концентрираме върху играта и да спечелим “, категоричен е Пике.

Припомняме, че всичко тръгна от едно изказване на Ерик Абидал, по повод уволнението на Ернесто Валверде като старши треньор на Барселона. Абидал упрекна играчите на каталунския клуб за това, че не са дали всичко най-добро под наставничеството на Валверде. Лео Меси обаче се засегна и покани Абидал да цитира точно имената на онези футболисти, които визира.