Здравословното състояние на Берлускони се влошава след COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Говорителят на бившия премиер съобщи, че Силвио Берлускони е добре, но се нуждае от почивка

Един от адвокатите на бившия италиански премиер Силиво Берлускони разкри, че състоянието на 84-годишния политик е влошено след прекарано през септември боледуване, предизвиквано от коронавирус. Тогава Берлускони бе с диагноза двустранна пневмония, заради което се наложи да бъде хоспитализиран. В средата на септември той беше изписан от болницата, а в интервю сподели, че е имало момент, в който се е почувствал зле и е изпитал страх за живота си.

Адвокатът Федерико Чекони заяви, че на Берлуксони е било препоръчано от лекарите пълен покой, никакво придвижване и никаква работа.

Говорителят на Берлускони пък обяви, че здравословното състояние на бившия премиер е задоволително, но се нуждае от няколко дни почивка.

В няколко града в Италия се води процес срещу Берлускони, адвокатите му и още няколко човека. Делото е за подкупи на свидетели по нашумял процес за използване на услуги от непълнолетни проститутки от страна на политици. Решението от процеса се бави заради ситуацията с пандемията от коронавирус.