google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изобретателният Ботев, вдъхновен от умелата диригентска палка на Тодор Неделев и завидния голов нюх на Атанас Илиев, изнесе брилянтна футболна лекция на полетелия високо Локомотив и се поздрави със заслужена победа с 2:0 в Битката за Пловдив.

Носителят на Купата на България Локомотив взе скалпа и на шампиона Лудогорец в дуела за Суперкупата преди седмица и мнозина предричаха особени тежки минути за Канарчетата. Кормчията на Жълто-черните Ферарио Спасов обаче бе начертал стратегия, на която биха завидяли и най-изтъкнатите тактически умове.

Всъщност Ботев се понесе в атака още след началния съдийски сигнал, а след центриране от свободен удар на Неделев Иван Бандаловски стреля с глава, но стражът на Черно-белите Мартин Луков парира. Локомотив пък изглеждаше необичйно разконцентриран и допускаше твърде много брак в своите действия.

Не бяха изтекли и девет минути, когато зажаднелият за футбол Неделев нахлу уверено в лявата зона на наказателното поле преди да взриви трибуните на стадиона в Коматево с изящен диагонален шут, оказал се неразрешим ребус за стража на Луков – 1:0.

И след гола Локо не изглеждаше на себе си като Димитър Илиев бе почти напълно неутрализиран от капаните на Спасов, а Анте Аралица се чувстваше съвсем некомфортно в клещите на действащата в завиден синхрон отбрана на Ботев.

Промяна в игровото поведение на Черно-белите не настъпи и след антракта. За сметка на това Канарчетата се понесоха върху нова вълна от вдъхновение и бързо-бързо затегнаха обръча пред вратата на Луков.

Така се стигна до момента, в който проницателният пас на Неделев изведе Илиев в добра позиция, последва хубав удар, но Луков отрази.

Последва ъглов удар, прецизно центриране на Неделев, но този път изящният фалцов удар с глава на дошлия от Монтана таран направи вратарят на Локомотив безпомощен – 2:0. Това пък означаваше, че Илиев ознаменува дебюта си за Ботев по възможно най-добрия начин – с гол!

Треньорският щаб на Черно-белите опита да направи корекции, използвайки правото си на смени, но сякаш нищо и никой не бе в състояние да постави прът в колелата на перфктно смазания механизъм, направляван от Спасов.