Жедсон Фернандес ще играе в Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът Жедсон Фернандес ще играе на заем в Тотнъм за следващите 18 месеца. Договорът с Бенфика е вече факт. Припомняме, че 21-годишният Фернандес миналия сезон дебютира в Бенфика, а “шпорите” имат възможност да го купят след изтичане на временния договор.

Докато беше в досегашния си отбор, младата надежда изигра 53 срещи, вкарвайки два гола в Шампионската лига, както и спечели титлата на Португалия.

Що се отнася до Тотнъм, това им е първата сделка, откакто Жозе Моуриньо пое управлението.

Фернандес обяви, че ще се установи в Лондон заедно със семейството си и дори вече е предприел действия по този въпрос.

“Историята е тежка“, не скри той. „Моето семейство идва с мен в Лондон, защото в Португалия нещата не изглеждат добре и е много трудно да се намери работа”, призна Фернандес.

„Техният живот досега въобще не може да се нарече блестящ, но при мен ще са добре и това е още една голяма причина, която ме мотивира да съм днес тук. Както и че така ще ми е по-лесно да се установя, когато мога да разчитам на тяхната помощ. За мен идването в този клуб е една сбъдната мечта. Това е фантастично предизвикателство, което веднага приех и възнамерявам да докажа възможностите си”, допълни още футболистът.

Фернандес за последно игра в лигата на 30 октомври. Той се присъединява към Тотнъм в момент, в който полузащитниците Муса Сисоко и Танги Ндомбеле са контузени, а Кристиан Ериксен е пред трансфер.

“Всички млади играчи искат да работят с Жозе Моуриньо, защото той е един от най-добрите – всички ние като футболисти се стремим естествено да бъдем близо до най-добрите, така че е фантастично това, че ми се отвори тази възможност”, добави Фернандес.