Жена оглави клуб от Втора лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Общинските съветници в Бургас решиха днес да прехвърлят контролния пакет акции на втородивизионния Нефтохимик на бизнес-дамата Анелия Златкова.

Клубът от южния черноморски град отдавна изпитва затруднения, въпреки че получава финансиране от общината.

Прехърлянето беше предшествено от разпалени дебати, но в крайна сметка гласовете в полза на Златкова, която е част от Съвета на директорите на „Нефтохимик“ в оставка, бяха 26 , девет съветници бяха „против“, а осем се въздържаха.

В момента Нефтохимик е в дъното на класирането на Втора лига без нито една победа, а вчера друг отбор от професионалния футбол прекрати участието си – Витоша (Бистрица).

Златкова настоя да получи 851 акции в ПФК „Нефтохимик Бургас“ АД, равняващи се на 80,82 %, подчертавайки, че с позицията си на собственик ще може да привлече нови спонсори.

Неотдавна тя обяви, че до момента е дала 372 хиляди лева лични средства за клуба и никой не й предложил дори една акция.

„Получава се така, че когато аз тръгна да правя нещо, срещу мен се явяват акционери и ми казват, че те са собственици и започват да водят някакви техни разговори,” коментира тя. “Как да стане? Аз да наливам пари, а в същия момент някой с акции с 0,95 % акции да ми диктува ли?“