google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младокът преминава през много труден период

Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс може да се завърне в родината си Португалия и да облече екипа на тима, който му даде шанс да изгрее на световната сцена – Бенфика. Той дори бе приветстван от Жоао Марио да направи завръщането си в състава на “орлите”.

“Искам най-доброто за Жоао. Той е много талантлив млад човек и аз искам най-доброто за него. Той ще е отличен играч за Бенфика, защото всеки е наясно с качествата му. Винаги ще е добре дошъл, ако иска да дойде и да ни помогне,” заяви португалецът.

В момента Феликс е собственост на Атлетико Мадрид, които го откупиха именно от Бенфика през юли 2019 година за 127.7 милиона евро. Той се превърна в най-скъпата покупка на “дюшекчиите” и от него се очакваше да замени напусналия в посока Барселона Антоан Гризман. Младият Феликс обаче не успя да се справи с напрежението и очакванията, които всички имаха към него, заради огромната цена, която Атлетико плати за него. Впоследствие Диего Симеоне дори върна Гризман на “Уанда Метрополитано”, за да заеме отново мястото си в състава, а преди няколко дни му връчи неговия номер 7, който бе носен за кратко именно от Жоао Феликс.

Освен, че Симеоне взе номера на Феликс, днес той го изпрати и да тренира с втория отбор на “дюшекчиите”, което само затвърждава позицията на Чоло, че португалецът вече няма място в неговия отбор.

За Феликс няма място и в Челси, където той прекара миналия сезон, тъй като новият мениджър Почетино има различни планове за състава си.

В момента няма отбор, който да е готов да плати огромната сума, която Атлетико иска за нападателя, чийто договор изтича чак през 2027 година. Точно поради тази причина не е изключен варианта Феликс да се завърне в Бенфика под наем, където да се опита да възроди кариерата си.