Жоао Феликс може да остане във Висшата лига, но не в тима на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът иска да се докаже на Острова

Футболистът на Атлетико Мадрид – Жоао Феликс, който бе преотстъпен на Челси за втората част от сезона желае да остане във Висшата лига. Той обаче няма да продължи да играе на “Стамфорд Бридж”, тъй като не попада в плановете на Маурисио Почетино за следващия сезон. Феликс обаче е бил предложен на Нюкасъл, които ще се нуждаят от силна лятна селекция, за да надградят представянето си от този сезон.

За разлика от Челси, които ще останат извън надпреварите на УЕФА през следващия сезон, Нюкасъл се класира за Шампионска лига, завършвайки на четвърта позиция в Премиър лийг. Тимът на Еди Хау се превърна в една от изненадите на сезона с почти безупречното си представяне през целия сезон.

Следващата кампания обаче ще бъде в пъти по-трудна за Нюкасъл, тъй като никой вече няма да гледа на тях като на отбор от средата на таблицата, а като на кандидат за топ 4. Това ще направи противниците на “свраките” по-предпазливи и концентрирани в преките им двубои. Също, мачовете от Шампионска лига, които се играят през седмицата ще изморяват допълнително възпитаниците на Еди Хау.

Именно за това англичанина се нуждае от футболист с опит в “турнира на богатите”, какъвто е Жоао Феликс, който да помага на тима в тези магични нощи от може би най-вълнуващият турнир.