Жорди Кайседо запази живи шампионските мечти на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" надвиха с минималното 1:0 Берое на "Българска армия"

ЦСКА победи с 1:0 Берое при домакинството си от 25-ия кръг на Първа лига. Големият герой за “червените” отново беше Жорди Кайседо, който вкара единственият гол малко след почивката. “Армейците” приключиха мача с човек по-малко след червен картон на Карло Мухар, а Стойчо Младенов също беше изгонен след час игра.

Първата по-опасна ситуация дойде в 18-ата минута, когато Даниел Генов проби към наказателното поле на ЦСКА, но бе отсъдена засада. В ответната атака Йоан Баи успя да финтира Стив Фуртадо, но изстрелът му от малък ъгъл беше нточен.

Две минути преди края на първата част се стигна до две интересни положения пред двете врати. Първо Жорди Кайседо не успя да достигне до подаване на Баи във вратарското поле, а секунди по-късно Бусато без проблем хвана топката след удар на Алиун Фал от границата на наказателното поле.

Веднага след почивката се видя, че момчетата на Стойчо Младенов са с променена нагласа към играта и в 53-ата минута поразиха вратата на Берое. Иван Турицов беше изведен под дясното крило. Той задържа топката и успя да центрира по земята в наказателното поле, а там Жорди Кайседо изпревари централните защитници на гостите и с безкомпромисен удар даде аванс на ЦСКА за 1:0.

След час игра реферът Ивайло Стоянов изгони наставника на домакините Стойчо Младенов за бурната реакция, реплики и навлизане на терена при оспорване на фал в полза на Берое около тъчлинията.

Няколко минути по-късно Жорди Кайседо вкара втори гол, но той беше отменен заради засада, а в 80-та минута Калро Мухар влезе остро в краката на Давиде Мариани и Ивайло Стоянов го изгони с директен червен картон.

Домакините обаче успяха да запазят аванса си до края и с трите точки събраха 52 на втората позиция – на шест зад лидера Лудогорец. Берое пък остава седми с 32 пункта.