Жота удивен от “изключителното” отношение на Червените
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Диого Жота записа името си със златни букви в историята на Ливърпул, превръщайки се в един от играчите, съумели да се разпишат още при дебюта си на “Анфийлд”.

45-милионното попълнение загатна за високата си класа още с първите си докосвания, а само няколко минути, след като се появи като резерва на терена оплете топката в мрежата за победата на Червените с 3:1 над Арсенал.

Успехът осигури на мърсисайдци мечтан старт, като те съумяха да съберат максималния актив от девет точки от първите си три срещи в Премиър Лийг.

Жота обаче се прехласна и от начина, по който е бил приет от новите си съотборници.

“Когато пристигнеш в отбор, който е световен шампион, винаги се опитваш да се адаптираш възможно най-бързо,” разкри той. “Но начинът, по който бях приет, е изключителен!

“Искам просто да им благодаря за приема. Мисля, че можем да надградим над вече постигнатото и да свършим велики неща в бъдеще!

“Разбира се, можех да се справя и по-добре,” коментира представянето си в мача с Арсенал Жота. “Но съм щастлив и с това – вкарах първия си гол в първия си мач (на “Анфийлд”).

“Помогнах на отбора да запише добър резултат, а това е на-важното нещо. Че взехме трите точки,” заяви той, допълвайки че мениджърът Юрген Клоп го е инструктирал да поддържа натиска към вратата на Артилеристите.

След снощната победа над Арсенал Клоп се изсмя на твърдението на Рой Кийн, който вмъкна в коментара си за представянето на Ливърпул фразата “небрежни”, имайки предвид, че Червените невинаги са били пределни концентрирани.

Това обаче силно раздрани германският специалист, който контраатука.

“Чух ли добре, че мистър Кийн каза, че тази вечер сме се представили небрежно?”, попита Клоп. А след това водещият Дейвид Джоунс предаде въпроса на усмихнатия Кийн в студиото, който каза: “Мисля, че им дадохте една-две възможности и можеше да останете разочаровани от това.”

“Не съм сигурен дали чух правилно, може би говореше за друг мач, няма как да е за този, съжалявам,” Клоп продължи да притиска безмилостно бившия халф на Манчестър Юнайтед. “Това е невероятно описание на тази среща.

“Ние бяхме изключителни и нямаше грам небрежност при нас. Абсолютно никаква. От първата секунда доминирахме срещу отбор във форма. Трябваше да внимаваме за контраатаките им. Като цяло не мога да кажа нищо нищо лошо за мача.”

Кийн, който по-рано през вечерта нарече шампионите “машини” предвид тяхната физическа форма, опита да се оправдае.

“Мисля, че може да не сте ме чули правилно” промълви той. “Казах, че имаше някои небрежни моменти, но мисля, че сте изключителни. Не съм казвал нищо друго за отбора освен похвали. Не съм сигурен, че ме чухте правилно.”