Жозе Моуриньо e гневен за неяснотата по подновяването на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клубовете от Висшата лига все още не ногат да стигнат до споразумение за различните мерки, при които първенството да се поднови.

Мениджърът на Тотнъм – Жозе Моуриньо, е отвърнал по яростен начин на своите колеги по повод неяснотата относно подновяването на футбола в Англия.

В сряда се е провела видеоконференция между представители на треньорите и играчите, като всеки е имал възможност да изкаже своето мнение. Много от участниците във въпросната видеоконференция обаче са били за отлагане на евентуалния старт с още седмица – т.е. първенството да се поднови на 19 юни вместо на 12 юни. Според „Guardian” и „Telegraph” повечето от играчите и треньорите са изразили притеснение от липсата на яснота какво би се случило, ако футболист даде положителен тест за коронавирус, както и от други дискусионни точки.

На обратния полюс пък е Жозе Моуриньо, който е заявил, че трябва футболът да се поднови възможно най-скоро и дори при поредните колебания се е ядосал като е казал: „Щом нямате желание да играете, тогава си стойте у дома и гледайте Бундеслигата!“

Както е известно, първенството в Германия ще се поднови тази събота и ще бъде първият голям шампионат в Европа, който се възобновява по време на пандемията от коронавирус, която през март преустанови всички европейски лиги с изключение на беларуската.