Добави коментар

Мениджърът на Тотнъм – Жозе Моуриньо, е отвърнал по яростен начин на своите колеги по повод неяснотата относно подновяването на футбола в Англия. Клубовете от Висшата лига все още не ногат да стигнат до споразумение за различните мерки, при които първенството да се поднови.

В сряда се е провела видеоконференция между представители на треньорите и играчите, като всеки е имал възможност да изкаже своето мнение. Много от участниците във въпросната видеоконференция обаче са били за отлагане на евентуалния старт с още седмица – т.е. първенството да се поднови на 19 юни вместо на 12 юни. Според „Guardian” и „Telegraph” повечето от играчите и треньорите са изразили притеснение от липсата на яснота какво би се случило, ако футболист даде положителен тест за коронавирус, както и от други дискусионни точки.

На обратния полюс пък е Жозе Моуриньо, който е заявил, че трябва футболът да се поднови възможно най-скоро и дори при поредните колебания се е ядосал като е казал: „Щом нямате желание да играете, тогава си стойте у дома и гледайте Бундеслигата!“

Както е известно, първенството в Германия ще се поднови тази събота и ще бъде първият голям шампионат в Европа, който се възобновява по време на пандемията от коронавирус, която през март преустанови всички европейски лиги с изключение на беларуската.

Добави коментар