Жозе Моуриньо и критиката му към Танги Ндомбеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След като Жозе Моуриньо разкритикува полузащитника Танги Ндомбеле за неговото представяне през първото полувреме на Търф Мур, се появиха много коментари дали решението на главния треньор на Тотнъм да изкара Ндомбеле бе правилно.

Моуриньо каза, че „не може да продължава да дава възможности на Ндомбеле”, след като извади французина още на полувремето при равенството с 1:1 срещу Бърнли събота вечер.

„Надявам се Ндомбеле да използва всяка минута, за да се доказва и ясно да знае какво е Висшата лига, за да подобри играта си”, заяви Моуриньо пред Sky Sports.

„Има много уникални играчи, които през първите сезони в нови страни по различни начини се борят за място в титулярния състав. Има много примери.”

„Той е играч с голям талант и трябва да знае, че трябва да се представя много по-добре. Не мога да продължа да му давам възможности да играе, защото отборът е много по-важен от играчите, а според резултата от тяхната работа и представяне, те трябва да бъдат на терена.”

Премина ли Моуриньо границата и беше ли нужно да прави това публично? „Повечето мениджъри биха пропуснали това. Можете да го кажете в съблекалнята, но не и пред камерите”, каза Хейуърд – журналист на Daily Telegraph.

„Но след като изгледах анализите на мача снощи, не мисля, че той е играл по-лошо от останалите полузащитници на Тотнъм през първото полувреме”, добави жунралистът. „Но да изложи по такъв начин играч, не виждам как това ще му помогне, освен ако Моуриньо не е искал да го смути и унижи пред камерите.”

Анди Дън обаче смята, че играчите трябва да се „калят” повече, когато става дума за критика.

„Има малко ирония във всичко това. Когато задаваме въпроси, ние искаме честен отговор от треньора, а когато го получим, започваме го критикуваме, въпреки че всъщност това е нещото, което ние самите очакваме от него да направи.”

„Приемам и гледната точка на момчетата, че в днешно време този метод не е удачен и е отживелица. Определено не е метод, който биха приложили  Юрген Клоп или Пеп Гуардиола.”

„Играчите обаче не трябва да бъдат толкова чувствителни откъм критика.“