Жозе Моуриньо проговори за шансовете срещу Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Жозе Моуриньо направи изказване пред журналисти и с типичното си чувство за хумор отбеляза, че едва двама са тези, които наистина вярват, че Тотнъм може да надделее над Ливърпул, в предстоящия двубой, като визира себе си и още един човек от ръководството.

 

Разбира се, ако това наистина се случи, ще е повече от обикновена победа за „червените“, тъй като ще ги отличи с истински рекорд за най-добър старт на сезон в топ първенствата на Стария континент.

 

Моуриньо припомни, че докато е бил наставник на “Sky”, е вярвал, че именно Ливърпул ще стане шампион, но оттогава е изминало време и той вече не е на това мнение. Треньорът призна, че предстоящата среща ще бъде наистина голямо предизвикателство.

 

Той коментира също така контузията и произтичащата от това нужда от операция на Хари Кейн, като каза, че новините като цяло не са много добри, но той не желае да се задълбочава в проблемите и да се депресира допълнително. Водачът на Тотнъм изрази задоволство по повод завръщането на Бен Дейвис и Уго Лорис в отбора и подчерта, че въпреки, че досега не е работил с Лорис, а с Дейвис има изигран един-единствен мач, е настроен повече от оптимистично.

 

Бившият треньор на Челси и Манчестър Юнайтед сподели още, че липсата на сходство между неговия отбор и този на Ливърпул ще го накара да предприеме и различен подход на трансферния пазар. Той навлезе в подробности и обясни в каква посока вървят разсъжденията му – при нужда на вратар, всеки би се ориентирал към един от най-добрите в момента на световно ниво, като подчерта, че визира конкретно Алисон. Когато Ливърпул трябваше да попълни състава си, дали се спряха на млада надежда, способна да се изправи срещу Кариус или пък Миньоле, попита риторично Моуриньо. И веднага отговори, че не се е случило така, а е бил привлечена световна звезда и това е отнело един-единствен трансферен прозорец.

 

И веднага допълни, че поради това, че Тотнъм е различен клуб, ще прави нещата по различен начин и че не биха влезли в ролята на „крале на трансферния прозорец“, а ще заложат на тактиката, която позволява постепенно и сигурно подобряване на отбора, а в момента най-добрият вариант е това да се случи в средата на годината, когато и възможностите им ще са се увеличили повече. Той подчерта, че търпението и спокойствието са най-важни в момента и така обоснова напълно предприетата тактика на изчакване.