Зидан с коментар за продажбата на Ашраф Хакими
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира ситуацията с Ашраф Хакими, който би трябвало в най-скоро време да стане играч на Интер за 40 млн. евро. Десният бек на Реал изкара последните 2 сезона под наем в Борусия (Дортмунд) и се представи много силно в Бундеслигата и в Шампионска лига. 

От думите на наставника става ясно, че това се прави заради пари. Френският специалист беше заявил, че иска да разчита на Хакими, но бранителят на 99% ще бъде продаден.

“Ашраф? Има спортно-технически аспект на нещата, но има и икономически такъв. Сега не е моментът да говорим по темата, макар че скоро е възможно да има нещо официално. Налице са 3 страни – клуб, футболист и треньор. Нещата просто се решават по някакъв начин. Това е”, сподели Зизу на днешната си пресконференция.

Реал се нуждае от пари, тъй като заради кризата почти сигурно няма да успее да трансферира скъпоплатените Хамес Родригес и Гарет Бейл, на които Зидан разчита изключително рядко. Освен Хакими, клубът разполага с други 12 преотстъпени играчи, които се завръщат на “Бернабеу”.

В утрешния ден “лос бланкос” се изправя срещу Хетафе в мач от “Ла Лига” и при успех ще отвори разлика от 4 точки пред Барселона. Зидан обаче е премерен в изказванията си и е наясно, че отборът има работа за вършене, за да спечели титлата.

“Имаме да изиграем шест финала. За момента водим само с 1 точка, нищо повече. Още от кариерата си на футболист съм наясно, че на този етап не сме спечелили нищо”, заяви старши-треньорът на Реал Мадрид.