Зиданшек опроверга прогнозите, стигна до полуфинал в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Словенката с историческо постижение на "Ролан Гарос"

Тамара Зиданшек стана първата словенска тенисистка, достигала полуфиналите на Откритото първенство на Франция, след като в изключително оспорван четъвртфинален двубой на “Филип Шатрие” надделя над испанката Паола Бадоса – 7:5, 4:6, 8:6.

Клеят е любимата настилка на световната номер 85, но до този момент тя не беше постигала особено впечатляващи резултати на червени кортове.

В турнирите от Големия шлем пък 23-годишната Зиданшек беше успявала едва три пъти да премине първия кръг в основната схема.

Преди близо два месеца словенката надделя в сблъсък с първата ракета на страната ни – Виктория Томова, оставяйки я само на крачка от финала на турнира в Богота.

За място в заключителния дуел на “Ролан Гарос” Зиданшек ще играе с победителката от мача между Анастасия Павлюченкова (Русия) и Елена Рибакина (Казахстан).

“Много съм щастлива!’ не скри емоциите си Зиданшек. “Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят и на всички у дома в Словения. Наистина съм много щастлива с класирането си за полуфиналите.

“Знаех, че ми предстои голяма битка. Водех със сет и пробив във втория сет, след това страдах, но намерих в края на двубоя най-добрата си форма и показах, че мога да се боря. Сега трябва да се отдам на възстановяване, а след това ще погледна мача между Рибакина и Павлюченкова.”