Зинченко: В Манчестър Сити бях без професионален договор две години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Украинският защитник е играл 43 мача с контракт на юноша на клуба

Защитникът на Арсенал, Александър Зинченко разкри в новата си книга Believe, че Манчестър Сити го е държал на договор като част от академия през първите три сезона в клуба, въпреки че е участвал в спечелването на две титли от Висшата лига.

Зинченко се присъедини към Сити през 2016 г. от руския клуб Уфа, но му е било предложено заплащане като на младеж, докато не пробие в първия отбор. Украинецът беше изпратен под наем в ПСВ, преди да се завърне и да помогне на отбора на Пеп Гуардиола да спечели последователно титлите във Висшата лига.

Зинченко разкрива, че въпреки значимия си принос към успехите на Сити, той не е получил пълноценен професионален договор до юни 2019 г., след като вече е изиграл 43 мача във Висшата лига. В книгата си той споделя: „Адвокатите на Сити казаха: „Вижте, това е договор на играч от академията, нали. Веднага след като направите първия си официален мач за Сити, ние ще удължим договора ви с истинските пари, които плащаме на пълни професионалисти… Но знаете ли кога дойде следващият ми договор? След като изиграх 43 мача във Висшата лига!“, пише Зинченко.