Зинедин Зидан бе лаконичен на въпросите за трансфер на Стърлинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан смята, че Рахим Стърлинг е много качествен играч, но не се интересува от обсъждане на евентуална оферта на Реал Мадрид за звездата на Манчестър Сити през лятото.

В интервю за мадридската AS, Стърлинг определи “белия балет” като “фантастичен клуб” и предположи, че може да има интерес да играе на “Сантяго Бернабеу”, въпреки че даде да се разбере, че в момента е щастлив в Ман Сити.

Воденият от Пеп Гуардиола отбор обаче е изправен пред забрана за участие в европейските клубни турнири. “Гражданите” са в очакване на резултата от планираното обжалване, а спекулациите за бъдещето на Стърлинг вероятно ще се засилят през следващите седмици, особено при срещата на Реал и Сити в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан несъмнено е почитател на Стерлинг, но той изглежда склонен да не коментира спекулациите.

“Не мога да говоря за играч, който не е мой”, каза той пред репортери в петък. “Той е много добър играч, без съмнение в това.”

Реал Мадрид ще се изправи срещу Леванте в мач от испанската Ла Лига в събота, преди вниманието им да се насочи към двубоя с Ман  Сити следващата седмица.

Серхио Рамос и новият му договор в Реал

Смята се, че капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос пък има проблеми в преговорите за нов договор, като според твърденията, ръководството на “Кралския клуб” не желае да отговори на молбата на капитана си за двугодишно удължаване на контракта.

Зидан обаче очаква да бъде постигната сделка между двете страни без много усложнения и дори подкрепя капитанът на Реал в желанието му да представлява Испания на Олимпиадата през 2020 г. в Токио.

“Подновяването на договора Серхио ми изглежда лесно. Искам Серхио с мен. Той е наш капитан, наш лидер и пример като играч”, каза Зинедин Зидан.

“Той е много важен за всички в Мадрид, за играчите .. Той, разбира се, трябва да участва [на Олимпиадата]. Ще го подкрепя. Много е красиво да играеш за твоята страна.”