google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" надвиха с 2:0 Беневенто на "Сан Сиро"

Милан се завърна към победите в Серия А, след като в мача си от 34-ия кръг надви като домакин Беневенто с 2:0. Голямата звезда на тима Златан Ибрахимович се завърна в игра, след като пропусна три мача заради наказание и контузия и това веднага даде резултат и миланският гранд отново победи след като последните два мача не взеха нито една точка.

“Росонерите” започнаха по най-добрия начин срещата и откриха още в 6-та минута. Чалханоглу комбинира с Франк Кесие, който подаде към Салемакерс. Той пусна топката към наказателното поле, но Кесие я пропусна за турския си съотборник, който от 12-тина метра я прати в долния десен ъгъл на Монтипо.


В 14-ата минута Милан разви мълниеностна контраатака и топката стигна до Рафаел Леао, който обаче стреля право в обсега на стража на гостите.

В 37-ата минута Тео Ернандес изстреля хубав удар но Монтипо отново се намеси решаващо. Точно преди почивката Златан Ибрахимовч имаше отличен шанс да удвои, но за пореден път ударът беше спасен от вратаря на съперника.

След почивката ситуацията продължи по същия начин. Ибрахимович отново беше близо до гола, но пак Монтипо беше непробиваем. В 53-та минута Чалханоглу беше много близо до втория си гол, но от границата на наказателното не намери очертанията на вратата. Малко преди час Салемакерс навърза няколко футболисти в сиво, но ударът му беше крайно неточен.

След час игра обаче домакините стигнаха до втория гол. Ернандес пусна остър пас към Ибрахимович, чийто удар беше спасен, но крайният защитник на Милан беше на правилното място да направи добавка, ставайки първият защитник на клуба от сезон 2004/05, който записва 5 гола и 5 асистенции в една кампания.


Така Милан събра 69 точки на второто място в Италия и продължава свирепата си битка за топ 4 с Аталанта, Ювентус, Наполи и Лацио. Беневенто пък ще се надява на точки в следващите кръгове, за да се измъкна от зоната на изпадащите.