Златна резерва прати Англия на финала на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оли Уоткинс смени Хари Кейн и матира Нидерландия за 2:1 в 91-та минута

Англия е на втори пореден финал на Европейско първенство, след като победи с 2:1 Нидерландия и си осигури сблъсък с Испания в спор за трофея. Големият герой за “трите лъва” се казва Оли Уоткинс, след като нападателят на Астън Вила реализира победното попадение в първите секунди на продължението.

Срещата започна отлично за Нидерландия, които откриха резултата още в 7-та минута. Шави Симонс напредна след центъра, стигна почти до наказателното поле и със страхотен изстрел от дъгата на пеналта матира Пикфорд за 1:0.

Девет минути по-късно Букайо Сако навлезе отдясно в наказателното поле, откъдето се опита да стреля, но ударът му беше блокиран. Все пак кълбото се озова пред Хари Кейн, който пробва изстрел от воле, но над целта. При удара му, обаче, Дензел Дъмфрис срещна крака на нападателя на Байерн Мюнхен. Този контакт накара ВАР да привика съдията да прегледа ситуацията и той посочи бялата точка.

От нея Кейн беше безпогрешен с отличен изстрел в долния ляв ъгъл, за да не остави шанс на стража на “лалетата”. Преди почивката двата отбора си размениха и по една греда. Първо Дъмфрис стреля с глава след корнер и беше спрян от напречния стълб, докато удар на Фоудън малко по-късно също се отби, но от лявата греда.

В 79-ата минута Фодън изведе в коридор по дясното крило Кайл Уокър, който центрира успоредно на голлинията за Букайо Сака и той прати топката в мрежата, но беше отсъдена засада. Така се стигна до първите секунди на добавеното време, когато две резерви комбинираха, за да донесат победата на Англия.

Коул Палмър получи по дясното крило и изведе Оли Уоткинс в наказателното поле, където нападателят на Астън Вила пое топката и стреля с обръщане от почти нулев ъгъл, за да прати топката в мрежата на Нидерландия.