Златната резерва Жезус донесе успеха на Ман Сити срещу Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити постигна минимален успех с 1:0 при визитата си на Лестър на “Кинг Пауър Стейдиъм” в двубой от 27-ия кръг на Висшата лига. Срещата бе доста интригуваща, а единственото попадение реализира резервта Габриел Жезус в 80-ата минута.

С този успех тимът на Пеп Гуардиола вече има седем точки аванс пред Лестър в битката за второто място в “Премиър Лийг”. С добрия резултат тази вечер, Ман Сити повдигна и самочувствието си преди визитата на Реал Мадрид от Шампионска лига през следващата седмица.

В двата състава нямаше големи изненади, като за Лестър поради наказание участие не взе Хамза Чадури. Пеп Гуардиола остави на пейката Давид Силва и Габриел Жезус, като включването на бразилеца в хода на мача се оказа много добър ход.

Осем минутки след началото на двубоя, Джейми Варди се откъсна зад отбраната на гостите и стреля мощно в далечния ъгъл, но топката срещна гредата. “Гражданите” отговориха с удар на Рияд Марез от 25 метра, но Шмайхел се намеси добре. В 17-ата минута шампионите организира бърза атака. Серхио Агуеро с едно докосване пусна пас към Гюндоган и халфът стреля, но Шмайхел изби с крак.

В 29-ата минута Джеймс Мадисън изпълни пряк свободен удар, след който топката срещна ръцете на Де Бройне, който бе част от стената. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но дузпа не бе отсъдена. В добавеното време на първото полувреме гостите направиха страхотна контраатака, при която Агуеро отбеляза попадение. Голът обаче не бе зачетен, тъй като аржентинецът бе в засада.

Осем минути след началото на второто полувреме, Кевин де Бройне шутира опасно, но стражътн а домакините се намеси. Гостите получиха дузпа в 60-ата минута и това бе прекрасна възможност да поведат. Агуеро обаче не успя да вкара от бялата точка, като трябва да отчетем и добрата намеса на Шмайхел.

В 71-вата минута на двубоя, Джейми Варди стреля намери топката от воле след подаване на Перейра, но Едерсон имаше късмет и ударът на нападателя не намери очертанията на вратата. Десет минути преди последния съдийски сигнал, тимът на Пеп Гуардиола стигна до така важния гол, с който да спечели срещата. Марез навърза няколко играчи на съперника, след което със страхотен пас намери Жезус, който изскочи на ръба на засадата и майсторски преодоля Шмайхел за 0:1. В оставащите минути до края на двубоя, Лестър опита да притисне съперника, но не успя да вкара попадение и загуби срещата.