Зрелището Испания и Германия открива 1/4-финалите на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Щутгарт е домакин на първия четвъртфинал на първенството, като домакинът Германия ще се изправи срещу Ла Роха днес от 19:00 ч.

Финал преди финала – мнозина определят по този начин срещата между Испания и Германия на старта на 1/4-финалите на Евро 2024. Двете страни са спечелили Еврпейското по три пъти и преследват четвърта титла. Но сега само един от тях ще може да продължи напред, така че те трябва да дадат всичко от себе си за победата.

Испания на Луис де ла Фуенте е един от най-постоянните отбори в турнира. Те спечелиха всичките си мачове в групата, за да завършат на първо място в група B и след това се изправиха срещу Грузия на осминафиналите. Въпреки ранен допуснат гол, Испания в крайна сметка спечели с 4:1 и си осигури място на четвъртфиналите.

Отборът на Юлиан Нагелсман направи изявление още в първия си мач с разгром над Шотландия с 5:1. Германците успяха да си запазят място във фазата на елиминациите, като завършиха на първо място в група А. На осминафиналите домакините се изправиха срещу Дания и спечелиха с 2:0, за да си гарантират място сред най-добрите 8 в турнира.

Въпреки че Дания даде всичко от себе си и затрудни Германия, те нямаха достатъчно класа в редиците си, за да предизвикат отбора на Нагелсман. Но Испания няма да бъде толкова лесен противник и немците ще имат трудна вечер в битка за място на полуфиналите.

Германия е непобедена срещу Испания у дома в последните си осем срещи. Дали обаче това ще се промени в петък вечер? Очаква се това да бъде трилър, в който два топ отбора ще покажат страхотен футбол, а зрителите на стадиона ще останат без дъх.