google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новакът Монтана изигра първия си мач след завръщането си в елита на българския футбол, като воденият от Никола Спасов отбор направи зрелищно реми 3:3 с Арда. Срещата бе много интригуваща, като двата тима отбелязаха по две попадения в рамките на минута през първото и второто полувреме, а в 82-рата Монтана стигна до аванс чрез гол на Владимир Айтов. В заключителните минути обаче тимът на Николай Киров вкара трети гол, за да си тръгне с точка от Монтана.

В 16-ата минута на двубоя тимът на Арда имаше първия шанс за гол, като Радослав Василев стреля с глава над вратата на съперника. Следващите минути бяха по-спокойни, а в 33-ата минута един от новите футболисти на Арда – Милен Желев, вкара дебютния си гол за тима от Кърджали, разписвайки се след асистенция на Емил Мартинов.

Само няколко секунди след това Арда нанесе втори удар. Александър Георгиев комбинира със Светослав Ковачев, който с прецизен удар се разписа за 2:0, като при този резултат завърши първото полувреме на “Огоста”.

Монтана стартира второто полувреме страхотно и светкавично се добра до равенство. Първо, в 48-ата минута Преслав Петров прати топката във вратата на гостите, след като се озова на чиста позиция – 1:2. След подновяването на играта, Монтана бързо организира нова атака и вкара второ попадение чрез Борислав Балджийски, който се възползва от отличен пас на Николай Цветков – 2:2.

Две минути по-късно Монтана вкара и трети гол, но попадението бе отменено поради засада. В следващите минути играта бе равностойна, като домакините имаха лек превес.

В 82-рата минута Монтана стигна до пълен обрат и зарадва феновете на “Огоста”. Владимир Айтов засече центриране на свой съотборник и прати кълбото за трети път в мрежата на гостите от Кърджали – 3:2.

Арда обаче не се предаде и вкара изравнителен гол в 90-ата минута. След центриране от фланга, топката се отби в играч в наказателното поле и влезе в мрежата на Марин Орлинов – 3:3.