Звезда на Нидерландия: Важно е да спечелим първия си мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френки де Йонг се чувства добре преди старта на Европейското първенство по футбол

Един от ключовите футболисти на Нидерландия – Френки де Йонг, се чувства свеж и е готов за Европейското първенство по футбол. Въпреки че полузащитникът взе участие в 51 мача с Барселона през сезона, той се чувства добре и в добра фитнес форма. Нидерландия стартира Евро 2020 в неделя срещу Украйна, след което се изправя срещу Австрия и Северна Македония.

“Не съм играл твърде много, чувствам се добре. Според мен изтощението след 51 мача е по-скоро ментално, а не физическо. Проблемът е, че твърде често се повтаря колко много си играл и колко уморен трябва да си, което определено се загнездва в главата ти. За мен това не е проблем”, каза халфът на “лалетата”.

“Надявам се само да играя добре и да печелим. Трудно ми е да говоря за отборни цели и очаквания. В крайна сметка един турнир не може да бъде спечелен от един човек, а от отбор. Ще опитам да играя възможно най-добре”, продължи той.

Де Йонг заключи, че Нидерландия има качествен отбор и в тима има самочувствие. Според него “лалетата” имат ясно изграден стил и напредъкът им е очевиден.