google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хамес Родригез ще опита отново да покаже своите качества въпреки че не е играл в най-силните лиги от няколко години

Най-накрая мечтано завръщане за много фенове може да се осъществи, като 33-годишният Хамес Родригес може да се върне в Европа и по-точно, той е цел на Райо Валекано.

Бившият футболист на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, на който клубната кариера донякъде изглеждаше, че е на привършване играейки катарския Ал-Раян и гръцкия Олимпиакос, преди да се присъедини към Сао Пауло.

Въпреки това, Родригез блесна на Копа Америка с Колумбия това лято, като отбеляза 1 гол и направи зашеметяващите 6 асистенции, докато беше капитан на своята държава, която донякъде изненадващо стигна до финала, където те загубиха от Аржентина. Плеймейкърът беше награден с наградата Играч на турнира благодарение на невероятното си представяне и според Marca, Райо Валекано сега усилено се опитва да го върне в Испания.

Договорът на Родригез със Сао Пауло трябваше да бъде до 2025 гoдина, но според съобщенията той е разтрогнал с бразилския гранд, като сега той може да премине с безплатен трансфер. Затова се казва, че Валекано са оптимисти за шансовете си да сключат сделка с играча, въпреки че тя ще бъде „сложна“, защото има още неидентифецирани отбори, които също се интересуват от услугите на колумбийския плеймейкър.