google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездите на Левски са получили заплати, за да не си тръгнат без пари. Възнаграждания са получили футболистите, които са нарочени за продан, съобщава „Меридиан Мач“.

В петък ръководството на “сините“ е платило заплати на Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс. Така петимата няма как да имат претенции да разтрогнат договорите си.

Голмайсторът на Левски през пролетта – Робърта, пропусна последната среща с Локо (Пд), тъй като не бе получавал заплати и почти сигурно ще се да опита да разтрогне договора си. За двубоя с “черно-белите” нидерландецът заявил, че има проблем с пъпки по ръцете и температура, но през целия ден демонстрирал добро здраве в Южния парк в столицата. В медиите в Турция пък дори имаше информации, че неговият агент е бил в Истанбул, където е подписал предварително споразумение с един от клубовете от югоизточната ни съседка, които имат интерес към него. Турският отбор обаче не е искал да плаща трансферна сума за нидерландеца.

Петимата футболисти са били единствените, които са получили заплати в първия отбор през миналата седмица.  Иначе пари е имало единствено за треньорите от школата.  Целта там също е била да се спре напускането на кадри.

Ако отборът на Левски успее да намери нови клубове на Ейолфсон, Станислав Иванов, Паулиньо, Робърта и Спиерингс, то се очаква отборът да има четири спокойни месеца относно финансовото положение.

На „Герена“ ще се завърнат преотстъпените Деян Иванов, Илия Димитров и Атанас Кабов, като със сигурност ще се разчита повече на тях. Кабов и Димитров бяха преотстъпени на Витоша Бистрица, който изпадна от efbet Лига. Първият бе спряган за трансфер в Локомотив Пловдив, но към момента няма такава сделка.

Политиката, към която Левски се придържа занапред, е налагането на собствени кадри. Очаква се доста млади футболисти от школата да получат шанс в първия отбор

Отборът на Левски ще започне подготовката за новия сезон като във вторник и сряда играчите на “сините” ще преминат медицински и функционални изследвания.