14 години по-късно безмилостен Юнайтед пак разкъса Рома в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" разбиха италианския си съперник с 6:2 по подобие на разгрома в Шампионската лига през 2007 година

Манчестър Юнайтед размаза Рома в първия им 1/2-финален мач от Лига Европа и победи с 6:2 на “Олд Трафорд”. “Вълците” останаха без право на смени още преди да изминат и 40 минути игра и въпреки че направиха пълен обрат през първата част, след почивката имаше само един отбор на терена и това бяха “червените дяволи”.

Мачът започна кошмарно за Рома, като Пауло Фонсека трябваше да направи принудителна смяна още в 5-та минута, когато Верету се контузи и Гонсало Вилар влезе вместо него. Само четири минути по-късно гостите получиха и гол. Пол Погба навърза трима играчи в бяло и комбинира с Кавани, който пък с едно докосване изведе Бруно Фернандеш, който с техничен прехвърлящ удар отбеляза за 1:0.


В 14-та минута обаче Погба се превърна и в грешник за своите, след като се хвърли на шпагат да спира центриране на Кардсроп, но блокира топката с високо вдигната ръка и бялата точка беше посочена. От нея капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини беше безпогрешен.

В 28-та Рома трябваше да прави втора смяна. Пау Лопес контузи рамото си и на негово място влезе резервният вратар Миранте. Това обаче не се отрази на гостите и те вкараха втори гол. Лоренцо Пелегрини намери с отличен пас Джеко, който на празна врата чукна топката за 1:2. в 34-та минута.


Три по-късно Фонсека се хвана за главата, когато и Леонардо Спинацола поиска смяна от пейката и Бруно Перес влезе на терена.

В продължението на първата част грешка на Ибанес даде златен шанс пред Кавани да отбележи, но Миранте спаси, а след това и Кристанте блокира негов удар.

След почивката обаче уругваецът се реваншира. Погба поде контраатака на домакините, Кавани пусна към Бруно Фернандеш, който му върна пас и седмицата на Юнайтед оплете топката в горния десен ъгъл на Миранте за 2:2.


В 53-та Кавани можеше да върне Юнайтед напред в резултата след прекрасен пробив и пас на Шоу, но нападателят изстреля топката високо над целта.

Малко след час игра Юнайтед отново поведе. Шоу пусна към Погба, той продължи към Фернандеш, който намери Уан-Бисака непокрит. Крайният защитник стреля силно, но Миранте изби точно в краката на Кавани, който от няколко метра само довкара топката в мрежата.

В 71-та минута Манчестър Юнайтед получи крайно спорна дузпа. Рашфорд центрира по цемя към Кавани на първа греда и нападателят опита да отиграе с пета, но не уцели топката. Опит на Смолинг да го спре го закачи в глезена, но със сигурност не повлия на пропуска на Матадора.

Съдията обаче все пак посочи бялата точка, като дори не разгледа ситуацията с ВАР, а от 11-те метра Бруно Фернандеш също покачи головата си сметка на два гола.


Четвърт час преди края “червените дяволи” продължиха наказателната акция с пети гол. След късо изпълнен корнер топката стигна до Бруно, който центрира перфектно за Погба и с глава французинът заби попадението номер 5 за домакините.

Четири минути преди края Грийнууд оформи крайния резултат – 6:2. Влезлият като резерва нападател беше изведен от Кавани в празно пространство и елиминира Миранте с прецизен удар по диагонал. Така Манчестър Юнайтед напомни за историческата си победа над Рома преди 14 години в Шампионската лига, когато победи “римските вълци” със 7:1 на “Олд Трафорд”.