18-годишен вундеркинд от Естония е предложен на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Посредници са предложили на Барса шанса да подпише 18-годишното естонско дете чудо Матрикс Айнер

Според информация на испанското издание SPORT, естонският талант Матрикс Айнер може да бъде интригуващо попълнение към отбора на Барселона през следващите седмици. Посредниците са предложили на каталунците шанса да подпише с 18-годишното естонско дете чудо, което се сравняваше с Френки де Йонг в родината си и също така привлече интереса на Байерн Мюнхен и Ливърпул.

Матрикс Айнер е продукт на академията ФК Пайде и става все по-силен през последните няколко години. Тийнейджърът е един от няколкото естонски играчи, родени през 2003 г., които направиха фурор в родината си, като мнозина го сравняват с полузащитника на Барселона Френки де Йонг. 18-годишният футболист дебютира в лигата за Пайде миналата година. Прогресът на Айнер не остава незабелязан, като посредници предлагат младока на Барселона.

Каталунските гиганти са известни с това, че са постоянно активни на пазара, за да намерят най-добрите таланти. Подобна полтиика донесе на Барселона няколко постоянни играчи в първия отбор през годините, като в резултат представителният тим в момента се гордее с играчи като Гави, Педри и Роналд Араухо.

Каталунците подписаха с много вълнуващи таланти това лято, като Пабло Торе, Емре Демир, Нил Руис и българинът Мартин Георгиев. Съвсем наскоро Роберто Фернандес подсили атаката на втория тим на Барселона, като Матрикс Айнер сега се очертава като кандидат за допълнително подсилване на отбора преди затварянето на летния трансферен прозорец.