20 000 ще могат да гледат “вечното дерби” на стадиона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Голямото дерби на българския футбол между ЦСКА и Левски отново ще се проведе на националния стадион, съобщава „Меридиан Мач“. Мачът е в събота от 16:15. Ранният част, както обикновено, е по настояване на полицията, която счита двубоят за рисков.

Меката на Българският футбол

Gepostet von Национален Стадион "Васил Левски" am Sonntag, 7. Mai 2017

Началникът на националната спортна база Пламен Манолов категорично отхвърли слуховете, че срещата може да се проведе някъде другаде, заради ремонтните дейности, който се извършват на стадион „Васил Левски“.

„Нямам представа от къде излязоха тези информации. Нямаме никакви проблеми, мачът спокойно може да се играе. Новата ни тревна настилка е в отлично състояние и дори вече има 12 сантиметрови корени. Ще можем да използваме и новата звукова уредба“ – успокоява Манолов.

Има и много хубава новина за феновете. Малко на 20 000 души ще могат да дойдат на стадиона, за да подкрепят любимите си отбори. От вчера е в сила новото правило, което гласи, че на футболни мачове може да присъства публика, не по-голям брой от 50% капацитета на спорното съоръжение. „Червените“ фенове ще бъдат настанени в секторите „А“ и „Г“, а символичните гости от Левски в „Б“ и „В“, както гласи и споразумението между двата отбора.

Ултрасите обаче ще трябва да бъдат много внимателни с поведението си, тъй като в съботния мач ще бъде използвана новата система от камери, монтирани по време на извънредното положение, които ще дадат възможност на органите на реда по-лесно да идентифицират нарушители.