3 сценария за Джошуа – Кубрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бъдещият боксов двубой между Кубрат Пулев и световният шампион Антъни Джошуа може да се осъществи на три различни дестинации. Информацията бе анонсирана от “България днес” цитирайки източници близки до преговорите и разпространена по-късно от sportal.bg. Определящ фактор за мястото ще бъде приходите от билети и телевизионни права. Според запознати двете страни обсъждат минимум от 35 милиона долара заработени доходи от битката. Очакванията са Джошуа да получи 15 милиона от тах, а Кобрата между 5 и 10 милиона. Останалите ще бъдат за промоутъра на боксовата гала и агент на британеца Еди Хърн.

Мачът между двамата трябваше да се проведе този месец, но глобалната пандемия от Коронавирус обърка плановете на боксьорите, техните агенти и целия боен спорт като цяло. Заразата все още не е победена, което от своя страна затруднява организаторите с избор на дестинация.

Все пак… Какви са вариантите?

ВАРИАНТ 1

Боят да се състои в последните три месеца на 2020-та година във Великобритания. По същото време се очаква да тече новият сезон във Висшата лига по футбол плюс всички останали спортни събития на Острова. При позитивен развой на събитията сблъсъкът ще може да се осъществи при пълен стадион на “Тотнъм” насред Лондон. Изключително чувствителната тема с Коронавируса обаче ще бъде решаваща за подобен ход.

ВАРИАНТ 2

Варианти номер 2 е срещата да се осъществи на територията на Саудитска Арабия. При този развой отпада нуждата от пълни трибуни и големи приходи от билети. Антъни Джошуа и Анди Руис получиха сериозни хонорари в техния реванш, който се проведе в Дирия. Властите в арабската държава се бръкнаха с $37 млн., за да докарат боксовото зрелище. Подобна сума ще покрие хонорарите на Пулев и Джошуа. Проблемът пред Саудитска Арабия отново е коронавирусът. В момента заразата е в своя пик, а над 2000 жители на петролната държава се разболяват дневно.

ВАРИАНТ НОМЕР 3

При него мачът ще бъда в задния двор на Кобрата – Балканският полуостров. Тази опция изглежда най-апетитна за щаба на българина и неговият мениджър Ивайло Гоцев настоява именно за нея. По негово мнение Загреб в Хърватска или Истанбул в Турция са чудесни локации за двубой от такъв ранг. Закономерно обаче Еди Хърн е срещу реализацията на подобна идея, защото неговият боксьор ще се бие на непозната територия.

Хърватска изглежда добър вариант от гледна точка на битката на страната със заразата от КОВИД-19. Държавата има общо 2245 потвърдени случая, а през последните седмици показателите за разпространение на вируса сочат, че новозаразените са сравнително малко.

Друг прът в колелото за организирането на двубоя може да се окаже обаче травмата на Антъни Джошуа. Преди дни той беше заснет с шина на крака, а впоследствие стана ясно, че има контузия на коляното, която ще го принуди да намали тренировъчните обороти. Смята се, че британецът ще има нужда от поне 3 месеца на пълноценна подготовка след възстановяването. Това автоматично изпраща двубоя в есента на 2020-та година в случай, че всички други обстоятелства не попречат за осъществяването му.